Uitslagen NIC 0137 in 2024.


De smaakmakers op Cahors/Bressols 2024 in Oude Pekela.


Chahors was dit jaar een bijzondere vlucht met veel vroege duiven maar ook veel duiven die missen of nog onder weg zijn, De zuiden wind en de regenfronten zorgen voor grote verschillen.

De 88 jarige Hendrikus Koning bewijst vandaag, nog steeds met de beste mee te kunnen. Met 5 duifjes mee pakt hij de eerste prijs met ruim een half uur voorsprong op nummer twee  de combinatie Arends. Deze combinatie is niet mis dit seizoen.

Ook Hartmuth Kolthof draait opvallend sterk dit seizoen. Op deze vlucht draait hij met 4 duifjes mee een 2e en een 5e.

Sergiu Bidirliu komt -net als ik-  een beetje laat op gang maar pakt er dan toch 5 van de 7 

Nadoen zou ik zeggen en alle winnaars van harte gefeliciteerd.

Zie de uitslag hieronder!

 

Eindelijk eens een foto van de vader/zoon combinatie waar zoon Jesper ook op staat. Het hele seizoen laten ze al zien dat ze de duiven prima in orde hebben. Als ze er 28 mee hebben pakken ze vroege prijzen, maar ook met een paar duiven mee doen ze kop. Vandaag zetten ze weer een droomuitslag neer en winnen met 4 duifjes mee in concours de 3, 4 en 7.  In de verschillende spelverbanden dingen ze mee naar de grootmeesters titel.

De gezamenlijke internationale uitslag uitslag!

Combinatie Arends wint snelle, zware, maar eerlijke Perigueux. 2024!


Wat is er mooier dan een 1e nationaal spelen?

"Dit" zegt Albert, en hij kan het weten want hij won al eens een eerste nationaal. Albert is de nestor van de combinatie Albert/  Jesper Arends. Naast een hele vroege duif die goed is voor een:

  • 4e Nat. Sect 4,  3e afd. 10,  3e N.U, sector4

hebben ze op alle niveaus 50% prijs waaronder hele vroegen   (14 van de 28).

We zitten met z'n allen aan de bar en Albert is nog duidelijk onder de indruk van de hectiek van de afgelopen 24 uur.

Gisterenavond  zaten we aan diezelfde bar (in ons clublokaal dat net is opgewaardeerd met een nieuw geïsoleerd dak) De meningen waren verdeeld of er op dag 1 nog wel duiven konden doorkomen hier en in sector 4.  Albert was ervan overtuigd en een enkel ander met hem. De meeste aanwezigen geloofden er niet in. Ongeveer 2 uur later,  om precies te zijn om 22.15 wordt hun duif, de 3e getekende, na 14 uur en een kwartier vliegen geconstateerd en zijn de bijna 981 KM in een ruk afgelegd.    Wat er dan door je hen gaat is onbeschrijfelijk. Leg dat maar eens uit aan het groepje swingende twintigers, dat vanwege een feestje ter plaatse in Huize Arends was.

Uit zijn verhaal begreep ik dat Albert het niet eens geprobeerd heeft en dat hij blij is met het luisterend oor van een groep colombofielen; een uitstervend ras, dat deze superprestatie herkent en weet te waarderen.                                          Combinatie Arends Van Harte gefeliciteerd!

 

De gezamenlijke uitslag van het NIC met de Duitse liefhebbers. 

St.Vincent 15-06-2024


Door het instabiele weer pas op Zaterdagmiddag los. Toch een enorm snelle St.Vincent met legio nachtelijke aankomsten. Wij beginnen in de ochtend. 

De revanche op Duitsland is niet helemaal gelukt.  Heinrich Gent uit Tichelwerf wordt glansrijk eerste met bijna een uur los op nr 2 Ton van der Walle Beerta, die op de hielen wordt gezeten door "der Grosse" Jaceck Treffler  uit Ovelgunne op de enorme overvlucht  van "fast" 1290 KM. Ga er maar aanstaan! Barcelona afstanden zou ik zeggen.

Hij wordt direct gevolgd door een duif van mij, waarna de "Fameuze 300" van Henk Jansen JZN uit Beerta om 10.19 uur geconstateerd wordt. 

Zo dan hebben we de eerste 5 duiven gehad. Maar om 10.43.53 uur wordt de zesde plek  ingenomen door de 88 jarige Hendrikus Koning uit Winschoten.  Voorwaar zijn het er niet veel die dit kunnen NADOEN. De combinatie arends begint op de achtste plek, maar draait wel volle bak (4 op 4)

Allemaal van Harte gefeliciteerd en succes met het prepareren van de duiven voor Perigueux.

De gezamenlijke uitslag staat hieronder:

Ruffec 2024.


Hallo beste sportvrienden.

Dat was hem dan Ruffec 2024; de kop is er weer af. Deze uitslag is gezamenlijk en uniek. Deelnemers NIC 0137 samen met onze Duitse sportvrienden, die  vooral tijdens de voorbereidende vluchten trainingsduiven bij ons inkorven. (en dit al vele jaren)

Ruffec 2024 zal de geschiedenis ingaan als een vlot verlopen overnachtvlucht, die weinig verliezen kende. Uitblinker bij ons, maar ook in Sektor 4: Sergiu Bidirliu uit Emden. ( wel lid in onze club!)

Om duivensport even met voetbal te vergelijken: deze uitslag is vrij vertaald slechter dan 3-1 voor Duitsland.

We nemen revanche op st.Vincent volgende week en houden het sportief.

Hoop jullie allemaal weer spoedig te zien. (met dank aan de inkorfcommissie)

Vroeger won ik nog wel eens wat.....

Die tijd lijkt voorbij te zijn! Vandaag is het vooral Roemeens wat de klok slaat: Sergiu Bidirliu Wint 1,2,4, 5,6,7 en pakt 12 prijzen met 25 duiven mee in NIC 0137.                                                        12 deelnemers met 99 d. mee

3e wordt de combinatie Arends op een redelijk vlotte 1e overnachtvlucht.

Heren van Harte gefeliciteerd!!

Hiernaast de trotse Sergio met zijn gezin tussen de duiven.

2023.

Uitslag Cahors 07-07-2023. 

Aantal deelnemers 8.         Aantal duiven 44 duiven.