Bergerac 29-07-2023.

84 duiven ingemand door 10 liefhebbers in 0137 werden met 1 dag vertraging vanwege instabiel weer gelost in Bergerac. Veel buien en storingen maakten dat het concours  langer open stond dan je op grond van de vroegste meldingen zou verwachten.

De vroegste melding van NIC 0137 was vroeg, (05.22 uur. ) De eerste duif van super Sergiu Bidirliu uit Emden, wordt in bijna al de spelverbanden eerste en nationaal haalt hij een zeer knappe 2e prijs op een afstand van 1067,6 KM. We kunnen wel zeggen dat hij daarmee op gepassioneerde wijze zijn visitekaartje afgeeft.

Het concours staat open tot 14.09 uur. Dit is de 6e duif van Hendrikus koning, die met 8 duiven mee weer een geweldige uitslag maakt om zo een zeer sterk seizoen at te sluiten.

De laatste Marathonvlucht van het seizoen is een feit. We zien elkaar weer op de gezellige prijsuitreiking in Oktober. Datum volgt nog, We hopen jullie dan weer te zien.

Klik hier voor gezamenlijke uitslag 

 

Bordeaux 22-07-2023.

Alweer de een na laatste Marathonvlucht van het seizoen. Gunstige temperaturen  en ook gunstige windrichtingen in een wat onrustige atmosfeer met veel buien maakten het toch een lastige vlucht die bij ons in totaal 5,5 uur openstaat.

Samen met de Duitse liefhebbers waren er door 17 liefhebbers 106 duiven ingekorfd.

Eerste Duitse liefhebber Jacek Treffler , nipt verslagen door de Nederlandse Roemeen uit Emden (Dld), op plaats 7 met  een afstand van 1141,5 km!!!

Ja, dit is met recht een internationale uitslag.

3e prijs werd gewonnen door Henk Jansen Jzn.

2e prijs werd gewonnen door Hendrikus Koning,

1e prijs  Ton van der Walle.                  (klik hier voor de uitslag.)

Cahors 07-07-2023.

Door 8 deelnemers werden 44 duiven ingekorfd voor Cahors.

Het was een zware vlucht deze vierde overnachtvlucht. De eerste duif in ons NIC valt zaterdagmiddag om 14.09.24. De laatste op zondagochtend om 06.54.52 

3e prijs is voor Hans van Rein

2e prijs Henk Jansen Jzn

1e prijs  Ton van der Walle (zie foto)

Rest me nog te vermelden dat de winnende duivin haar laatste vlucht won op de respectabele leeftijd van 8 jaar. Dit terwijl ze vorig jaar ook een eerste won in het NIC op Bergerac. Het is net als met Hendrikus koning: "de oudjes doen het nog best".

Het is een zwaar seizoen, maar we gaan ons opmaken voor de laatste 2 vluchten. Eerst Bordeaux en dan nog Bergerac. 

 (Voor de gezamenlijke uitslag klik hier.)

Ruffec 30-06-2023.

 

Door 11 deelnemers werden 113 duiven ingekorfd in ons N.I.C.

Hoewel in sector4 de prijzen redelijk snel werden verdiend, duurde het bij ons toch wat langer. De eerste duif werd gepakt om 19.07.39 door de combinatie Arends. met 5 prijsduiven van de zes ingekorfde duiven maakt de combinatie een hele mooie uitslag. De laatste prijs wordt op dag 2 om 07.19.13 gepakt door Hendrikus koning, die ook deze vlucht weer goed van zich af bijt.

Andere toppers op Ruffec; Hans van Rein 16/6, Sergio Bidirlieu 25/10 en Good Old Simon Huisman met 3/2. De eerste en enige ochtendlossing zit er weer op en nu dinsdag a.s weer inkorven voor Cahors. Succes allemaal!

Gezamenlijke uitslag met de duitse liefhebbers klik hier

 st.Vincent de Tyrosse 17-06-2023.

 

Door zeven delnemers werden 28 duiven ingekorfd in ons NIC. Het werd volgens mij een van de mooiste klassiekers die ik ooit mocht meemaken. Hard maar eerlijk zonder gekke dingen als fronten of storingen en een prachtig gelijkmatig verloop. Vijf liefhebbers slaagden erin op de uitslag te komen waarvan de oudste zelfs met 4 van de 6 duiven. Na ruim 2 uur sluit ons centrum en is daarmee een van de snelsten in de Noordelijke regionen Een geweldige prestatie van onze duiven. De winnaar werd Combinatie Arends die er 2 van de 3 pakte.

(gezamenlijke uitslag met de Duitse liefhebbers  klik hier)

Limoges 02-06-2023 .

Door 13 liefhebbers werden in totaal 112 duiven ingekorfd voor wat een straffe en stevige eerste overnachtvlucht zou lijken te worden. En dat werd het ook! Terwijl sectoraal de eerste prijsduif om 05.21 uur valt en de laatste om 15.19 uur moesten wij wachten tot 11.36 uur voor de eerste valt en om 15.45 uur wordt de laatste prijs gedraaid. Tien van de dertien deelnemers komen op de lijst. Toppers op Limoges:

Evert Antonides 16/9 beginnend met de 2e. Henk Jansen 9/5 beginnend met de 5e

De eerste prijs wordt gewonnen door Ton van der Walle waarvoor hij de prachtige ereprijs, geconstrueerd door de familie Meijerhof mocht ontvangen. Hartelijk dank hiervoor!

(Gezamenlijke uitslag met de Duitse liefhebbers (klik hier)